Hollands interieur mag weer!

Jaren geleden was het vanzelfsprekend dat je het interieur inrichtte met de meubelen die eenvoudig te verkrijgen waren. Spullen uit het buitenland waren onbetaalbaar en hadden hoge transportkosten. Een doorsnee woonkamer werd ingericht met spullen van Hollandse bodem. Bij een echt Hollands interieur moeten we vooral denken aan Delfts blauw, kant, bloemenprints en natuurlijk afbeeldingen en vormen van molens en tulpen. Qua materialen zagen we veel hout, keramiek, steen en metalen zoals koper. Bij het creëren van deze stijl kun je kiezen voor de authentieke versie met originele elementen uit die tijd. Maar denk ook eens aan de hippe versie van een Hollands interieur door een vintage meubel nieuw leven in te blazen met een laagje verf of een nieuwe bekleding. Eén ding is zeker een woning met de ultieme Hollandse Glorie is weer helemaal terug!
hollandse_slaapkamer_300x200
De kleuren die gebruikt worden bij deze stijl zijn: grijs wit en accent kleuren rood, wit, blauw. (Kan ook niet anders)
Materialen is ook een belangrijk onderdeel dit hield veel in dat hout steen koper en keramiek gebruikt werd. De meubels die je kan gebruiken zijn vintage houtsnijwerken in combinatie met moderne meubels. Door middel van behang verf stickers borden en kanten kleedjes landschappen en hollandse afbeeldingen kan jij je interieur helemaal afmaken!

Dus Hollands interieur het delfs blauw mag weer! Het is ook erg leuk voor een kinderkamer, pas geboren jongetje bijvoorbeeld.

Liefs,
Faith

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s