Tips om jou huis verkoop klaar te maken

Ik geef altijd tips over interieurs. Maar wat nou als je je huis wilt verkopen. Het gaat niet altijd makkelijk om je huis te verkopen. Zeker niet in deze periode is het erg lastig, die hypotheek. Bah…. Moeten we niet hebben.

Een aantal tips die je misschien een stukje zouden helpen..

– Wat een handige is, en er uitnodigend als je bezichters krijgt is om de ochtend of een dag ervoor een appeltaart te maken. Of een andere soort taart. De geur die er vanaf komt kan mensen vaak thuis laten voelen en prettiger laten voelen als ze in jou huis aan het kijken zijn. tumblr_mk0byflpaq1r1iv4bo1_500

tumblr_mmn8xfnYPB1qcnpsvo1_500

– Kijk een keer vanuit de ogen van een poteniele koper. wat zou jij veranderen als je hier kwam wonen. Het gaat niet alleen om dat je binnen het vriendelijk en open en mooi maakt, ook buiten is van een groot belang. Het is de entree van je huis. Een goede eerste indruk is daarom erg belangrijk. Als je het moeilijk vind om kritisch naar je huis te kijken vraag aan je buren of ze willen kijken wat er nog verandert kan worden. Of misschien familie die je een handje wilt helpen.

– Zorg dat de woonkamer niet overvol staat met spullen. Ze kijken niet naar je meubels en jou inrichting, maar naar de ruimte. Als er minder in staat komt de ruimte groter over.

– Erg belangrijk voor elke ruimte in het huis en de tuin, zorg dat het goed opgeruimd is.

– Ramen goed schoonmaken. Dit geeft een licht huis. Ook belangrijk daarbij dat je de gordijnen goed opzij zijn, lamellen omhoog ect. Zorg dat er niks voor het raam zit. Hoe opener hoe beter.

– Heb je een aantal dingen in huis wat kapot is of wat gerepareerd moet worden, maak dat. Het is een kleine investering. In sommige gevallen van €600,- wat soms zelf meer dan €6000,- kan gaan opleveren. Maak jou huis klaar voor andere. Waar je zelf profijt van hebt later.

Frisse nieuwe bloemen kan ook al veel schelen. Ziet er mooi en fleurig uit. Bloemen geven ook een geur.

– Zorg dat de keuken slaapkamer wc’s badkamers goed schoon zijn. Geef je hele huis een goede schoonmaakbeurt. Dit is heel belangrijk bij het verkopen van jou huis.

– Zorg dat er een goede temperatuur is in het huis. frisse lucht, koeltjes (zomer) maar toch wel weer warm in de winter. Zo zorg je dat ze niet hoeven te klagen dat het te koud is of te warm. het is er prettiger om dan te kijken.

Wees nooit thuis wanneer bezichtingen zijn. Zo voorkom je lastige vragen die je niet leuk vindt, of net het verkeerde antwoord geeft op vragen van de potentiele kopers.

Als je alles al hebt gedaan en je hebt nog vragen zou ik naar een makelaar gaan. Samen kan je overleggen wat handig is en wat je beter achter wegen kan laten. En ze kunnen ook nog eventuele tips geven wat handig is.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Veel liefs, Faith

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s